#Summer routine

17:01

Ahojte kočky!:) Môj prvý článok na novej doméne! Na tento moment som čakala veľmi dlho :-) Som neuveriteľne šťastná, že konečne som blog posunula na vyššiu úroveň. 

Ako prázdninujete? Ja super! Spolu s kamarátkou sme si kúpili permanentku do fitka, plus chodíme na jumping. Veľmi sa teším, pretože som sa rozhodla ostať toto leto doma, 2 roky po sebe som pracovala v Anglicku, a užiť si leto naplno! :-)
- Dnes som si pre vás pripravila článok ako sa starám o svoju pleť v lete. V minulom článku ste mohli vidieť líčenie a dnes vám predstavím produkty, ktoré používam najčastejšie na odličovanie a hydratáciu:) 



ODLIČOVANIE: 
Celý rok používam na odličovanie prípravky od značky Bioderma, no cez leto rada skúšam iné veci a presne tak to dopadlo aj tento rok :D Moja pleť sa po príchode domov z Bratislavy totálne zbláznila. Bola veľmi citlivá,suchá a začervenaná a ja som vyskúšala všetko čo doma mám :D Najlepšie čo mi pomohlo pleť odlíčiť a pritom jej viac neuškodiť bol gél na čistenie pleti od značky La Roche-Posay Effaclar. Tento gél je určený pre mastnú citlivú pleť(bingo!) a obsahuje termálnu vodu. S gélom sa veľmi ľahko pracuje a 100% odlíči celú pleť vrátane očí. Po vyčistení pleti gélom použijem ešte micelárnu vodu rovnakej značky a jemne pleť prejdem vatovým tampónikom. Táto micelárka je skvelá pretože je bez alkoholu, bez parabénov, bez mydla a farbív- takže fakt aj pre tú najcitlivejšiu pleť. 


OŠETROVANIE: 
Potom ako pleť dobre odlíčim je čas na ošetrenie pleti krémom. Ja používam krém Effaclar Duo, ktorý je určený na mastnú a citlivú pleť(rovnako ako aj voda a gél). Krém si nanesiem na pleť a necham ho vstrebať. V prípade potreby použijem nejaký krém na akné alebo očný krém, no teraz v lete si vystačím s týmto krémom, pretože nechcem pleť zaťažovať. 

PEELING,MASKA:
Teraz som nejak nepoužívala žiadne masky ani peelingy, nechcela som si zhoršiť pleť ešte viac, no práve zháňam novú masku na pleť. Nejaké tipy?

PERY:
Hydratácia pier v lete je rovnako dôležitá ako inej časti tela. Pery sú vystavené slnku a rýchlejšie sa vysušujú. V kabelke mi preto nikdy nechýba nejaký eos :D Moja zbierka je dosť rozsiahla ( na fotke chýba príchuť mint a passion fruit, ktoré teraz používam:D) Nielen, že dobre hydratujú a krásne voňajú ale sú maličké, takže vhodné do každej kabelky!


TIP:
-V lete sa snažím cet deň vyhýbať ťažkým makeupom a skôr používam len BB krémy alebo len korektor. Teraz som začala testovať makeup Toleriane Teint, ktorý je určený pre citlivú pleť a obsahuje SPF 25, čo je v lete príjemný bonus :-) Ja tento makeup používam ako korektor, pretože napriek riedkej konzistencii má veľmi dobré krycie schopnosti a hlavne matný finish. Ja mám odtieň 10(najsvetlejší) teraz je trošku tmavší, kedže ja som veľmi bledá a počítam s tým, že v priebehu leta(keď bude konečne svietiť slnko!) sa trošku opálim. Kedže má matný finish púder nie je potrebný a makeup vydrží až do odlíčenia.




Poznáte značku La Roche Posay? Vyskúšali ste niečo? 

Frederika :) 

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Tyjo, ty eosy ti závidím :D mně by stačil jeden z tvé sbírky, haha :D

    Life By Peggie

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No ty máš teda dost dobrou sbírku Eos balzámu. Já pořád váhám zda koupit ci ne. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja používam hlavne masku od Himalaya - neemovú. Pre problematickú pleť je výborná, prečistí aj póry.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super zbierka eosov :D už len trochu a mám toľko koľko ty :P to je super že si na leto doma :) Snáď sa stretneme a pokecáme :) Dlhoo som tu nebola a veľa sa tu toho zmenilo :) Teeeda Frederika gratulujem k doméne :) Prajem všetko dobré a nech sa len čitatelia hrnú, pretože tvoj blog je úžasný :D a musím pochváliť aj vzhľad :)) Super proste :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jéé tak ty Eosy bych brala hned! Lehce závidím :D Já mám tedy jen jeden, ale je super. Jinak moc zajímavý blog, hned jsem se začetla :-)

    Deny Sparkly

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja mam 7 kusov z tychto eosov ale určite nemam posledne tiež som snimi veľmi spokojna:))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentáre :)