Produkt, ktorý potrebuje každá žena - kyselina hyalurónová

13:03

Keď som začala v roku 2012 písať tento blog myslela som si, že dobrá skincare sa skladá z micelárnej vody a krému. Za 9 rokov blogovania som sa toho veľa naučila a pred 2 rokmi som do svojej rutiny zaradila aj slávnu kyselinu hyaluronovú.

Čo je to kyselina hyalurónová? 

Kyselina hyalurónová, hyalurónan je polysacharidová molekula, ktorú vytvárajú naše bundy a vyskytuje sa v našom tele a zaisťuje hydratáciu a pevnosť pleti. S vekom nám produkcia kyseliny HA klesá a tým pádom sa nám znižuju zásoby a potrebujeme ju dopĺňať.
Pôsobí ako magnet na vodu a dokáže až tisíc násobok svojej hmotnosti vo vode. 

Za posledné 2 roky som vyskúšala obrovské množstvo produktov a teraz som si obľúbila kyselinu HA od značky Vichy. Táto sklenená fľaštička s hygienickým aplikátorom obsahuje 30ml 1,5% kyseliny hyalurónovej.

Liftactiv supreme H.A. Epidermic filler


Aplikácia:

Kyselina hyaluronová sa musí aplikovať na mokrú/vlhkú pleť, inak vám môže pokožku vysušiť, pretože sa nebude mať na čo naviazať a prakticky "vysaje" hydratáciu, ktorá vám ostala v pokožke. Ja ju používam hneď po vyčistení pokožky, ešte keď je pokožka mokrá si nanesiem pár kvapiek do dlane (nedotýkam sa aplikátorom pokožky) a jemne vklepkám do pokožky. Na to si nanesiem hydratačný krém a hotovo :) 

Po mesiaci používania som si produkt zamilovala, narozdiel od kyseliny HA od značky The Ordinary je táto HA riedka a tekutá, takže sa rýchlejšie vsaje do pokožky a nezanecháva na pokožke žiaden "film". 

Konzistencia produktu - veľmi ľahká, vodová a neparfumovaná

Ak hľadáte kyselinu HA, ktorá dodá pleti potrebnú hydratáciu a vyhladí jemné vrásky, táto od Vichy je to pravé. Viac si o tomto produkte môžete prečítať tu: H.A. EPIDERMIC FILLER Sérum proti vráskam s kyselinou hyalurónovou.

Používate kyselinu hyalurónovú pravidelne aj vy?
Frederika :)
#gifted - produkt som dostala na otestovanie, názor je čisto môj. 

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za komentáre :)