#Cerave

15:42

Ak ma sledujete na Instagrame či Tiktoku určite viete, že som skincare maniak. Moja závislosť vznikla pri založení blogu, keďže som začala testovať rôznu kozmetiku na zlepšie môjho cystického akné. Zažila som veľa pokusov a omylov, ktoré mi pleť ešte zhoršili, no už viac ako 2 roky som verná značke CeraVe a moja pleť nevyzerala nikdy lepšie. 

Vyskúšala som už všetky produkty, ktoré sú dostupné u nás na Slovensku a dnes vám predstavím moje 3 najobľúbenejšie produkty, ktoré nesmú chýbať v mojej rannej aj večernej rutine.



Odličovanie je najdôležitejšia časť skincare routiny. Bez čistej pleti si nemôžete vybudovať rutinu, ktorá bude účinná a bude fungovať. Môj najobľúbenejší čistiaci gél je CERAVE Zjemňujúca čistiaca emulzia s kyselinou salicylovou. Keďže mám mastnú pleť, kyselina salicylová je zložka, ktorú v produktoch pravidelne vyhľadávam, nakoľko kyselina SA je protizápalová, antimikrobiálna a antiseptická a má skvelé keratoplastické účinky, ktoré pomáhajú rýchlejšie odburávať odumreté bunky. 

Čo to znamená?  Znamená to, že sa vám bude rýchlejšie meniť najvrchnejšia vrstva pleti - niečo na spôsob "peelingu" a nebudú sa vám tým pádom upchávať póry a znížite tým pravdepodobnosť hlbokého cystického akné, ktoré vzniká hlboko v pleti, keď sa nevie cysta dostať na povrch. Kyselina salicylová = čistá pleť. 


Z tohto gélu mi stačí jedna pumpička na celú tvár. Krásne napení a pokožku nielen odlíči, ale aj vyčistí. Zloženie obsahuje taktiež 3 druhy ceramidov a kyselinu hyaluronovú, ktorá je humektant, takže vaša pleť nebude po odlíčení vysušená.
Toto je produkt, ktorý by vám nemal chýbať ak máte zmiešanú alebo mastnú pleť.  Je bez parfumácie a hypoalergénny, takže vhodný aj pre tú najcitlivejšiu pleť :)
Jediná škoda je, že ho ako jediný vyrábajú len vo veľkosti 236ml, no ja by som kľudne brala aj litrové balenie :D 

Druhý produkt, ktorý nedám z ruky je CERAVE Hydratačné mlieko. Toto telové mlieko používam každý deň - na ruky, nohy a niekedy aj na tvár, nakoľko je veľmi jemné a rýchlo sa vstrebáva. Teraz v lete som si ho veľmi obľúbila aj ako základ po samoopaľovací krém, nakoľko zabezpečí, že pokožka je hydratovaná a pripravená na samoopaľovací krém bez fľakov.Hydratuje a pomáha obnoviť ochrannú kožnú bariéru na tvári a na tele. Rovnako obsahuje 3 druhy ceramidov, kyselinu hyaluronovú a je hypoalergénny a bez parfumácie. Ak hľadáte ľahký hydratačný krém, ktorý sa rýchlo vstrebáva - toto je výborná voľba a keďže je vhodný aj na tvár, tak aj ekonomická, keďže dlho vydrží.

Posledný favorit je CERAVE Zjemňujúci hydratačný krém, ktorý si neviem vynachváliť, nakoľko mám na ramenách keratosis pilaris, u nás známe pod menom "kuracia koža". To znamená, že mám na rukách maličké bodky, ktoré sú vlastne upchaté póry keratínom, na nakoľko sa mi nestíha pokožka na rukách tak rýchlo meniť, póry sa upchajú a na ramenách vzniknú malé bodky. Nie je to nič nebezpečné, no hlavne v lete kedy nosíme odhalené ruky, to môže pôsobiť ako kozmetický problém. 

Ako to liečiť?  Pravidelná exfoliácia a hydratácia. Ako som písala vyššie, kyselina salicylová je známa svojou exfoliačným účinkom, takže pri sprchovaní používam na ramená CERAVE Zjemňujúcu čistiacu emulziu a po sprche si naniesiem (ešte na vlhkú pokožku) tento hydratačný krém s kyselinou salicylovou a keďže obsahuje aj ceramidy a kyselinu hyaluronovú = pokožka bude vyexfoliovaná, no zároveň hydratovaná. Takto sa dokážete zbaviť kuracej kože aj vy, mne sa pravidelným používaním podarilo zbaviť kuracej kože, no nezabúdajte na prevenciu. Mne osobne stačí to zanedbať na 2 týždne a už sa mi začne objavovať, takže používam tieto produkty pravidelne :)

Poznáte značku Cerave? Máte svojich favoritov? 
Dajte mi vedieť! :) 

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Ta zjemňujúca čistiaca emulzia s kyselinou salicylovou ma veľmi zaujala, keďže mám mastnú pleť.
    Budem veľmi rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentáre :)