#Moderná vegánska kuchyňa

14:00

Ako som Vám spomínala v poslednom článku spolu s Evkou sme sa 27.8. zúčastnili druhého kurzu varenia. Tentokrát sme si vybrali kurz modernej vegánskej kuchyne a opäť sme sa dobre zabavili a niečo naučili. 
Na oboch kurzoch v Chefparade som sa cítila vždy vítaná a tento pocit je veľmi dôležitý, pretože vám nemusí všetko ísť od ruky ako kuchárovi, ktorý vedie kurz. Stále nás uisťovali, že nám to ide dobre a pomáhali nám. Na tomto kurze sme spoločne pripravili 5 skvelých receptov.

Začali sme s plackami, ktoré boli chuťovo dokonalé a dopĺňal ich "cream cheese". Áno, aj ja som si povedala- ako je možné, že vegani jedia cream cheese? Krémový "syr" bol z kešu orechov a musím povedať, že sa chuťovo veľmi podobal na bryndzu. Celé jedlo sme pripravili rýchlo a bolo veľmi chutné a zdravé. Popri tom sme dostali veľa tipov ako správne pripravovať zeleninu a prečo je dôležité stále ochucovať jedlo.


Ako druhé jedlo sme si pripravili teplý šalát z bulguru a cukety. Mnoho tvári ostalo zaskočených, keď sme na stole našli špiralizér. Ja sama jeden mám, no nie taký veľký a je to skvelá vec! Špiralizér slúži na krájanie zeleniny na pásiky a z cukety sme mali za pár minút špagety, ktoré sú zdravé a môžete ich jesť bez výčitiek. V jedle boli aj hríby, ktoré ja osobne veľmi nemusím, no dodali jedlu šmrnc a veľmi mi to chutilo.


Tretie jedlo bolo asi najnáročnejšie, pretože bolo plné zeleniny, ktorú sme najprv piekli v rúre pokial nebola čierna a následne ju použili v šošovicovej omáčke. Celé jedlo bolo veľmi sýte a plné lahôdkového droždia. Musím sa priznať, že ja lahôdkové droždie milujem, no naša kuchárka ho zbožňuje a nešetrila ním. Chuťovo na jednotku s hviezdičkou.


Predposledné jedlo bolo moje najobľúbenejšie, pretože to bol šalát. Nebola to však klasika ako Caesar, ale "drzý rukolový šalát". Mňam! Keď naň teraz spomínam, dala by som si ho zas :-) Boli v ňom orechy a granátové jablko čo tomu dodalo sladkosť, ale aj chrumkavosť. Jednoduché a pritom chutné.


Sladká bodka na záver bola z cíceru, arašidového masla a čokolády a ak by mi niekto povedal, že je tam cícer tak ho vysmejem. Chutilo to ako nepečené cesto na keksíky a olizovala som sa až za ušami. Celé to bolo poliaté slaným karamelom a hneď na druhý deň som to vyskúšala aj ja doma a sama zjedla celú porciu! 


Kurz varenia je podľa mňa úžasný darček. Opäť som sa veľa naučila a ochutnala rôznorodé pokrmy v milej spoločnosti. Ďakujem Chefparade za ďalší krásny zážitok. Na aký kurz pôjdem nabudúce? Osobne ma láka exotika alebo kurz pečenia :-) 
Čo vy a varenie? Frederika :-)

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za komentáre :)